Min inspiration

Jeg elsker at være ude i naturen. Det er her jeg lader op, og mere eller mindre bevidst sætter de mangfoldige indtryk spor i mit indre – spor som “presser på” for at komme frem i et kunstnerisk udtryk.
Det kan være alpernes barske klipper, træernes forskellige bark og deres fascinerende overflader eller havets levende strandformationer, som konstant er under forandring.
Men det kan også bare være en musling eller et tilfældigt stykke “værktøj”, som jeg finder i “gemmerne”, der sætter gang i en ny dekoration.
Først og fremmest er det dog altid mit “evige og spontane indre legebarn”, der styrer processerne og skaber nyt i både form og udtryk.
Så er jeg der, hvor tankerne træder i baggrunden og sanseligheden og følelserne tager over og det er sådan jeg har det bedst!

På en rejse til Sicilien i 2008 blev jeg inspireret til nye former af en lille skål. Læs om det her:

 

Mit arbejdsområde

Jeg arbejder både med LERTØJ og HÅRDTBRÆNDT LERTØJ og min farverige keramik kendetegnes ved en stor variation, idérigdom og alsidighed i både formsprog, farvevalg og design i konstant udvikling.

Skål bliver drejetJeg elsker at dreje og at dekorere og at fremstille smukt og funktionelt unika brugskeramik til daglig glæde og gaver. Alt er hånddrejet. Jeg bruger hverken gipsforme eller støber mine ting, og både begitninger og glasurer er lavet efter egne opskrifter.

Min keramik og især krus og kopper er lette og tynde med “mundkant”. De er dejlige at holde ved og rare at drikke af. Mange af krusene er tilmed sanselige og skal opleves og mærkes!

Alt er beregnet til daglig brug og kan tåle opvaskemaskine og ovn. Opvasketabs frarådes dog pga. syren. Mine glasurer er basiske og derfor KAN de i enkelte tilfælde være årsag til misfarvning/hvid belægning på glasuren.

 

LERTØJ

Dejfade

Jeg elsker farver, farvesammensætninger og mønstre og har altid været fascineret af LERTØJETs helt egen charme og stoflighed.
Jeg bruger både blåler og rødler og brænder ved 1045˚/1060˚

  • I mit traditionelle lertøj med de hyggelige, lidt romantisk-nostalgiske muligheder for begitningsdekorationer fremstiller jeg både dejfade, ymerskåle,
  • pandekagefade, dørslag, olivenskåle, osteklokker, barselspotter.
  • Derudover arbejder jeg med en stor palette af bl.a. krus, kopper, kander, skåle, tallerkener, blomsterhængepotter.

I de sidste år har jeg udviklet en spændende unika-blålersserie med kopper, krus, kander, vaser, skåle, lysestager, snapse/æggebægre – farverigt, lyst og levende!

 

HÅRDTBRÆNDT LERTØJ

Jeg elsker lerets varme rødbrune, næsten chokoladeagtige glød og stofligheden, som er helt enestående for det hårdtbrændte lertøj. Hårdtbrændt betyder at leret er brændt op til sintringspunktet, hvilket gør leret “hårdt”, stærkt og tæt.

I mit borax-askeglaserede hårdtbrændte lertøj, reduktionsbrændt til 1160˚, finder jeg utallige muligheder for at opnå unikke og helt specielle resultater. Her har jeg i alle årene løbende fornyet mig og afsøgt mit materiale for nye udtryksformer. Jeg har eksperimenteret og arbejdet med et hav af forskellig former og dekorationsteknikker.

I de sidste år har jeg dog især været optaget af at skabe keramik med et smukt og unikt farvespil og med et levende og rustikt udtryk uden dog håndværksmæssigt at gå på kompromis med letheden og elegancen. Riller, aftryk, skæringer, kradser påfører jeg mine nydrejede emner direkte på drejeskiven og foruden brug af begitninger, er oxider og lette penselstrøg blevet min foretrukne måde at dekorere på.
Alt er unikt og fremstillet med meget omhu og kærlighed.

hårdtbrændte krus
Foto: Erik Balle Povlsen

I min butik finder du både mine små japansk inspirerede tekrus, kopper med hank, store, høje krus til en god omgang cafelatte, rillede krus, tepotter, tallerkener, skåle, fade, krukker, hængeurtepotter, urtepotteskjulere, vaser og meget mere! Bare kom og se!